Parmessar vraagt regering duidelijkheid in kwestie SLM

NDP-fractieleider Rabin Parmessar vraagt de regering spoedig duidelijkheid te brengen in de situatie rond de toekomst van de SLM. De meer dan 400 personeelsleden verkeren met het oog op hun lopende financiële verplichtingen in grote onzekerheid en in een angstige situatie. Ook de gepensioneerden zijn huiverig. Voor deze maand zouden de SLM-medewerkers hun lonen ook nog niet hebben ontvangen.

Het Assembleelid riep dinsdag 31 mei in de Assemblee de regering op om op dit stuk kordaat op te treden, zodat het personeel tenminste het loon uitbetaald krijgt. De regering heeft aangegeven, dat pas over een maand duidelijk zal zijn hoe het verder moet met de luchtvaartmaatschappij. Door deze onzekerheid annuleren passagiers hun boekingen. Parmessar zegt dat volgens “insiders” de SLM nog steeds toekomstmogelijkheden heeft. Het Assembleelid vroeg de regering om spoedig duidelijkheid te verschaffen over de toekomst van de SLM. 

Over de toekomst van een ander staatsbedrijf waar hij eerder aandacht voor heeft gevraagd wilde hij ook weten wat de stand van zaken is. Hij doelde op het staatsmijnbouwbedrijf Grassalco N.V. Bij dit productiebedrijf verkeren ongeveer 600 medewerkers met hun gezinnen in grote onzekerheid.

Productiebedrijven moeten gekoesterd worden, vandaar dat hij de regering opriep om spoedig duidelijkheid te brengen bij Grassalco N.V. 

SS

error: Kopiëren mag niet!