Mogelijkheid grote SRD coupures

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning zegt positief te staan tegenover het idee om mogelijk hogere coupures van de SRD in te voeren. Het idee is vorige week in het parlement geopperd tijdens de debatten over de nieuwe Centrale Bankwet.

De minister zei dinsdag 31 mei in de Assemblee tijdens de beantwoording van vragen, dat hij dit onderwerp bespreekbaar zal maken bij de monetaire autoriteiten. Naast de bestaande munt- en bankbiljetten denkt hij zelf aan bankbiljetten van SRD 200, SRD 500 en SRD 1.000.

De hogere SRD coupures zouden het steeds terugkerend probleem van snel leeg rakende ATM’s aanzienlijk kunnen verhelpen. Door de geldontwaarding in de afgelopen perioden hebben burgers hogere geldbedragen nodig voor het doen van hun uitgaven. Met de bestaande coupures betekent het dat men meer biljetten nodig heeft. Het gevolg is, dat de ATM’s sneller leeg raken omdat ze slechts een maximaal aantal biljetten kunnen bevatten. Met hogere SRD coupures zou dit probleem aanzienlijk zijn verholpen.

SS

error: Kopiëren mag niet!