Hevige regenbuien en gladde trottoirs

Het regent heel hevig de laatste dagen in Suriname. Volgens de Meteorologische Dienst Suriname zal het de komende dagen meer gaan regenen. Het gevaar is groot voor mensen in een auto, die door onder water gelopen straten moeten rijden met alle risico’s vandien. Maar, het blijft niet daarbij, want het gevaar is ook groot voor mensen die zich lopend verplaatsen in en rondom de binnenstad van Paramaribo

Voorzichtigheid van eminent belang

Marsha (32) die in de binnenstad werkt, is verplicht om tenminste twee bussen dagelijks te pakken om van en naar het werk te gaan. Hiervoor moet ze ook over enkele stoepen voor winkelpanden lopen. Die trottoirs zijn echter zeer glad vanwege het feit, dat het water heel hoog is komen te staan en mensen met hun natte en modderige schoenen gewoon op en neer lopen. De eigenaren van de panden doen er op hun beurt alles aan om de natte stoepen droog te houden, maar dit kan tot een bepaald moment, vanwege het feit dat de regenval aanhoudend is.

Twee mensen gevallen

Op twee momenten heeft Marsha gezien hoe mensen op hun rug zijn gevallen. Het eerste geval was dichtbij de VCB bank. “Ik liep en plotseling hoorde ik het gegil van een jonge dame die kwam op de grond was beland in een modderige plas”, zegt ze. “De mensen daar hebben er gelijk op gereageerd. Dit wens je niet eens je vijand toe.”
“Ik liep voorzichtig verder want ook mijn onderschoen is heel erg glad, ik wilde dus niet dat ik zelf ook op de het trottoir terecht zou komen”, vermeldt ze erbij. “Het ergste was niet, dat die mevrouw was gevallen. Het ergste was gewoon het feit, dat bij het verder lopen nog een dame met tassen in haar hand al na een tweede keer proberen niet te vallen juist toch viel.” Al haar groenten en fruit kwamen, aldus Marsha, terecht op de grond, ze vond het vreselijk dat die dame er was met een klein jongetje van om en bij 5 jaar. Die kon die dame volgens Marsha nauwelijks helpen. Al rennend hielp Marsha persoonlijk deze dame om haar op te tillen en haar lichaam te vegen.

Scholieren door waterplassen

Alsof dit nog niet genoeg is, zijn scholieren verplicht om door het water te lopen richting de school erven. Marsha vindt het erg, dat er niet echt iets aan gedaan kan worden. Wat ze als burger mee wil delen aan de rest van de bevolking is om zo voorzichtig mogelijk te zijn wanneer men langs winkelpanden of plekken waar het water toch iets wat hoger ligt loopt. Ze is er zeker van, dat er een aantal gevallen dagelijks is waarbij mensen door het water op een stoep vallen. Daarom is het belangrijk dat men extra uitkijkt, wanneer men over straat gaat.

GW

error: Kopiëren mag niet!