Training “Basisvaardigheden Ondernemerschap” online verzorgd aan UMA

Het ministerie van Economische zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft 25, 26 en 27 mei de training “Basisvaardigheden Ondernemerschap” verzorgd aan UMA Empowerment Network. 25 vrouwen hebben deelgenomen aan de online training.

UMA is een internationaal netwerk, opgericht door professionele en ondernemende vrouwen van Surinaamse afkomst. Het doel van het netwerk is om discussies en activiteiten in Suriname op gang te brengen rondom women empowerment en ontwikkeling.

De eerste twee dagen werden de onderdelen basiskennis ondernemerschap en het Canvas model (het schrijven van een verkort model businessplan) behandeld. Op de laatste dag kwamen financiële administratie en kostprijscalculatie aan de orde.

De training ging gepaard met groepsopdrachten en presentaties, om zo de leerstof makkelijker op te nemen, zo meldt het ministerie.

error: Kopiëren mag niet!