Suriname Eye Center krijgt upgrading

Met de goedkeuring van het voorstel van het ministerie van Volksgezondheid om een bedrag van zo’n €153.000 beschikbaar te stellen voor het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP)  komt er bij het Suriname Eye Center een uitbreiding en een upgrading. 

Binnen de Raad van Ministers (RvM) is goedgekeurd, dat dit bedrag aan de zorginstelling toekomt voor de aanschaf van medische apparatuur. Vicepresident Ronnie Brunswijk kon zich vinden in de uiteenzetting van bewindsman Amar Ramadhin.  

Visie AZP om oogziekenhuis te bouwen

De visie van het AZP is om in Suriname een oogziekenhuis te bouwen, welke voldoet aan alle standaarden. Hierdoor kunnen niet alleen Surinaamse patiënten, maar ook die uit de regio professioneel worden behandeld. 

Om dit project te bewerkstelligen is het ziekenhuis in zee gegaan met enkele donateurs. Echter hebben zich bij de uitvoering van het project stagnaties voorgedaan, als gevolg van het uitblijven van donaties. Het ziekenhuis was toen genoodzaakt om met eigen middelen in te komen. Maar, deze middelen waren bestemd voor de aanschaf van medische apparatuur. 

Met het beschikbaar stellen van dit bedrag, kan het project van het ziekenhuis verder worden voortgezet. De financiering komt ten laste van de ontwerpbegroting van het ministerie van Volksgezondheid over het dienstjaar 2022, zo  het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident dinsdag 31 mei.

error: Kopiëren mag niet!