Filmpje ‘basisschool onder water’ gaat viraal – MinOWC: “Alles onder water gelopen scholen per direct dicht”

Deze dagen gaat een filmpje op social media viraal, waarop te zien is dat een klaslokaal van een basisschool in Suriname onder water staat. De kinderen zitten met hun schoeisel in het water, sommige houden hun benen omhoog.

De leerkracht die filmt zegt onder andere: “Kijk eens aan, een klas waarin er les gegeven moet worden. Dan ga je weer horen, tegen de natuur kun je niets doen. We moeten ontberingstoelage krijgen nu.”

Het is vooralsnog niet bekend om welke school het gaat. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur was dinsdagochtend 31 mei bezig na te trekken om welke school het gaat.

Velen zijn ermee eens, dat dit absoluut geen gezonde situatie is voor zowel de leerkrachten als de leerlingen. De oproep van ouders/burgers op social media is: Sluit de school tot nader orde!

Inmiddels heeft het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) de instructie gegeven aan schoolleiders om alle scholen die onder water staan per direct te sluiten. “Deze scholen moeten dicht, om te voorkomen dat kinderen in vies besmet water moeten zitten. Ook septic tanks zijn ondergelopen en wij moeten onze kinderen beschermen tegen ziektes”, zegt minOWC-minister Marie Levens.

Het besluit geldt niet alleen voor scholen in Paramaribo die door de aanhoudende regenval zijn ondergelopen, maar ook in de districten moeten scholen sluiten als die onder water staan.

De departementsleiding rekent op het begrip van de gemeenschap.

SK

error: Kopiëren mag niet!