Rode Kruis stimuleert zelfredzaamheid binnenland door workshop

Om de zelfredzaamheid in enkele dorpen in het binnenland te bevorderen, heeft het Surinaamse Rode Kruis een workshop verzorgd aan sleutelfiguren uit het Boven-Suriname gebied, Stoelmanseiland en Drietabbetje. Tijdens de workshop, die op 25 en 26 mei plaatsvond, kregen de deelnemers handvatten over hoe dorpen/gemeenschappen kunnen participeren (de eigen bijdrage) als het gaat over hulp bij rampen en andere calamiteiten, denk aan wateroverlast, en bewustwording van gezondheid gerelateerde aandoeningen zoals Covid-19.

Nederlandse Rode Kruis

De workshop is een van de laatste activiteiten uit het project Covid-19 bewustwording binnenland, welke wordt gefinancierd door het Nederlandse Rode Kruis. De deenemers hebben enthousiast meegedaan aan deze praktische workshop en zijn voornemens het geleerde toe te passen bij terugkeer in hun dorpsgemeenschap.

Voorlichting

De aanwezigen werden versterkt met technieken om voorlichting te geven aan hun gemeenschapsleden als het gaat om epidemieën en andere calamiteiten, zoals rampen. Ook maakten ze kennis met de werkwijze van het Rode Kruis. Verder kregen zij een presentatie over de resultaten van het onderzoek dat in januari dit jaar werd uitgevoerd in het gebied. In samenwerking met de Medische Zending Primary Health Care Suriname trokken Rode Kruisvrijwilligers huis-aan-huis voor dit onderzoek om de kennis, attitude en het gedrag van de bewoners te toetsen met betrekking tot Covid-19 en vaccineren tegen deze ziekte.

Eerste hulp

Door mensen te leren hoe zij kunnen handelen bij ongevallen of ernstige gebeurtenissen, zijn zij beter voorbereid en kunnen zelf eerste hulp bieden in hun gemeenschap, terwijl belangrijke informatie voor een gedegen hulpactie gedeeld wordt met het Rode Kruis en andere organisaties.

HD

error: Kopiëren mag niet!