Dronken doorrijder na aanrijding te Latour is inspecteur van politie

De inspecteur van politie H.S. is maandag 30 mei, na in beschonken toestand op zondag 29 mei een aanrijding te hebben veroorzaakt en was doorgereden, buiten functie en in verzekering gesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd, zo meldt het Korps Politie Suriname maandagavond.

De man had zondag 29 mei in alle vroegte een aanrijding veroorzaakt met een andere auto op de Rust en Werkweg ter hoogte van de rotonde van Latour. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor en er was slechts sprake van materiële schade.

Na de aanrijding reed de veroorzaker echter door, maar die werd meteen achtervolgd door een agent die de aanrijding had gezien. De politieman vroeg assistentie van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) waarop de doorrijder op de Mr. J. Lachmonstraat nabij het Essed Stadion werd klemgereden. De bestuurder, die onder invloed van alcohol verkeerde, bleek politiefunctionaris H.S. te zijn. 

Hij werd aangehouden en ter ontnuchtering overgebracht naar het politiebureau Nieuwe Haven. Zijn rijbewijs werd hangende het onderzoek door de politie ingevorderd.

Toen hij nuchter was, is hij voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie buiten functie- en in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!