Bijzondere oogmissie uit Nederland bezoekt gemeenschap Nickerie

In de afgelopen dagen heeft een bijzondere oogmissie uit Nederland de Nickeriaanse gemeenschap bezocht en zo’n 1.200 mensen onderzocht, die na screening in aanmerking kwamen voor oogmetingen en brillen.

VHP-centrum

Het was volgens velen geen politieke aangelegenheid. Het aanschaffen van een bril is een dure grap in deze economische tijd. Veel burgers die sociaal behoeftig zijn maakten dus gebruik van deze gelegenheid die ze geboden kregen door de missie. Het is wel noemenswaardig, dat een en ander heeft plaatsgevonden in het lokale partijcentrum van de VHP, zegt Meriam in gesprek met Dagblad Suriname. Ze is zich ervan bewust, dat er een beroep gedaan is op deze politieke partij om haar partijcentrum ter beschikking te stellen. 

De stichting Zienderogen, gevestigd in het plaatsje Zwartsluis in de provincie Overijssel, is speciaal uit Nederland afgereisd naar Suriname om de burgers in Nickerie te helpen.

Militaire bijstand

Het ministerie van Defensie heeft militairen van regio West ingezet die de nodige bijdrage geleverd hebben. De soldaten werden ingezet om leden van de missie te ondersteunen en mensen te begeleiden. Op verschillende momenten werd gebruik gemaakt van deze diensten.

Gratis dienstverlening

In Nickerie zijn, net als in alle districten, opticiens, maar daar kunnen de prijzen niet aangepast worden, omdat de zaken dan verlies zullen lijden. De essentie van deze missie was daarom om mensen tegemoet te komen met een gratis dienstverlening, ter ondersteuning van de mensen die niet naar opticiens kunnen gaan om de hoge tarieven te betalen. De ogen zijn net als de andere zintuigen belangrijk voor de gemeenschap en dit is  de reden geweest dat de missie uit Nederland een bijdrage  heeft geleverd om deze missie te bewerkstelligen.

Dankbaar

De gemeenschap is blij met de geleverde diensten vanuit de kant van de leden van de missie. Het werkt voor van hen als een grote steun. Van jong naar oud is ingegaan op de oproep om zich aan te melden bij het centrum van de VHP. 1.200 mensen vanuit het district werden in de gelegenheid gesteld om zich te laten screenen om te weten of ze daadwerkelijk in aanmerking konden komen voor een bril. 800 studenten en 400 andere mensen kegen de kans om van deze gelegenheid gebruik te kunnen maken.

GW

error: Kopiëren mag niet!