Twee 17-jarige fietsers dodelijk geschept door dronken automobilist

De twee 17-jarige fietsers Ashitosh Algoe en Claimen Dielingen zijn in zondagochtend 29 mei in alle vroegte na te zijn aangereden door een personenauto op de Oost-Westverbinding ter hoogte van km 23 overleden, zo meldt de politie ‘s middags.

Agenten van het politiebureau Richelieu gingen na een melding van de aanrijding omstreeks 01.30 uur naar de locatie voor onderzoek. Bij aankomst werden de twee fietsers, die geen teken van leven meer vertoonden, op de brug van de Orleanekreek aangetroffen. Een arts stelde de dood van de twee jeugdige verkeersslachtoffers vast.

De agenten constateerden, dat zowel de twee fietsers als de automobilist kort voor de aanrijding over de Oost-Westverbinding reden in de richting van Moengo. Op een bepaald moment werden beide jonge fietsers enkele meters voor de brug van de Orleanekreek door de personenauto van achteren geschept. Door de slag werden de twee slachtoffers enkele meters verder op het wegdek van de brug geslingerd met voor hen het noodlottige gevolg.

De automobilist die vermoedelijk met een hoge snelheid reed week vervolgens uit naar rechts. Daarbij vloog de auto over de kreek naar de andere zijde van de weg, waarna de auto in de langs de weg lopende kreek gleed. Bij aankomst van de politie waren de 43-jarige bestuurder J.H. en zijn bijrijder J.L. (33) al uit het voertuig gehaald. 

Het rijbewijs van J.H., die onder invloed van alcohol verkeerde, is hangende het onderzoek door de politie ingevorderd. De automobilist en de bijrijder, die letsels opliepen, werden in een politiewagen vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling werd de bijrijder heengezonden, terwijl de automobilist ter ontnuchtering werd overgebracht naar het politiebureau. Toen J.H. nuchter was, werd hij voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie (O.M.) in verzekering gesteld.

De lichamen van de twee jonge fietsers zijn in opdracht van het O.M. ter obductie in beslag genomen. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Oost.

error: Kopiëren mag niet!