SLM doet beroep op vertrouwen en geduld van samenleving

In een zondagavond 29 mei uitgebrachte verklaring, doet de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, een beroep op het vertrouwen en geduld van de samenleving.

De luchtvaartonderneming stelt hard te werken aan het herstelplan, “dat gericht is op een gezond en duurzaam toekomstperspectief voor onze nationale carrier en alle betrokkenen”. De SLM wil met dat plan “zo goed mogelijk rekening houden met de belangen van onze klanten, partners, medewerkers en leveranciers”. “Hiervoor doorlopen we samen met de Surinaamse Staat als aandeelhouder een zorgvuldig proces, waarin tal van alternatieven af worden gewogen.”

Dat herstelplan krijgt volgens de leiding van de SLM steeds meer vorm, maar, zo wordt benadrukt, definitieve besluiten zijn nog niet genomen. Als onderdeel van het herstelplan wordt onder andere gewerkt aan het infaseren van vliegtuigen en het verzelfstandigen van de bekende business units (Surair bedrijven). 

Het voornaamste uitgangspunt van het herstelplan is, zo schrijft het luchtvaartbedrijf, “het gezond maken van de onderneming waarbij ook onze medewerkers, die een cruciaal deel zijn van de SLM, er in beginsel allemaal op vooruit gaan”. 

Het bedrijf laat weten, dat de zogenoemde transitie naar marktconforme koersberekening voor de lonen al is ingezet, “waarbij de eerste aanpassing vorige week reeds is toegezegd door de directie met ingang van eind juni 2022”. 

De SLM stelt tot slot ernaar te streven om voor de start van het hoogseizoen in juli haar definitieve plannen afgerond te hebben en aan te kondigen. “Tot dan doen we een beroep op het vertrouwen en geduld van de Surinaamse samenleving.”

error: Kopiëren mag niet!