President en vicepresident nemen Beekhuizen sportaccommodatie in gebruik met potje voetbal

President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk hebben vrijdag 27 mei de aftrap gedaan bij de ingebruikname van de Beekhuizen sportaccommodatie. Het kunstgrasveld is gefinancierd door het Staatsolie Sportfonds en geïnitieerd door het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). 

President Santokhi gaf aan dat sport belangrijk is voor eenieder. Met de nieuwe beleidsinzichten van de regering staat de ontwikkeling op het gebied van sport volgens het staatshoofd hoog op de agenda.  

Intussen zijn er in Suriname 26 van dit soort sportvelden aangelegd. Om sport en recreatie naar een hoger niveau te tillen, zullen er meer van dit soort sportvelden aangelegd worden. President Santokhi gaf in zijn toespraak ook aan, dat gericht nationaal sportbeleid als een van de prioriteiten is opgenomen in de programma’s van de regering. Hiermee roept hij de totale gemeenschap op om gebruik te maken van de sportaccommodatie en vooral zorgvuldig ermee om te gaan zodat de komende generaties hiervan ook gebruik kunnen maken. 

Directeur Sportzaken van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, Gordon Touw Ngie Tjouw, zegt in een interview met de Communicatie Dienst Suriname zeer ingenomen te zijn met dit initiatief. Hij stelt, dat de getrainde Surinaamse coaches door de KNVB ingezet zullen worden om trainingen te verzorgen, maar ook om een bijdrage te leveren aan een deel van de bewoners van Beekhuizen. 

Dit kunstgrasveld is goed bestemd voor nationale en internationale evenementen en is ter beschikking voor de totale sportgemeenschap in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!