Chan Santokhi leidt voor de derde keer bestuur VHP

President Chan Santokhi blijft de voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP). De formele verkiezingen van de grootste partij in het huidige parlement vonden op 29 mei plaats. Het congres van de party werd georganiseerd in het partijcentrum de Olifant in Paramaribo. Eerder werd er maar 1 lijst ingediend onder aanvoering van president Santokhi die sinds 2011 voorzitter is van de oranje partij. 

Meer dan de helft van het bestuur blijft nog zitting hebben in het nieuw bestuur. Enkele prominente nieuwkomers zijn Dew Sharman en Stanley Dijksteel als ondervoorzitters, minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij als penningmeester en Alven Roosveld (woordvoerder van de president), Rui Wang (Assembleelid) en Sherin Bansi-Durga (districtscommissaris van Saramacca) als leden. Prominente wegvallers zijn Sarwan Badjalala en Maaltie Sardjoe.  

28 zetels in 2030 

President Santokhi stelde in zijn toespraak, dat er “zware campagne” gevoerd zal worden. De VHP wil een grotere overwinning dan in 2020 behalen. “Weet u nog toen we zeiden, geef ons 28, en hoe we bekritiseerd en aangevallen werden, voor etnisch en wat nog meer werden uitgemaakt?”, stelde VHP-voorzitter Santokhi. “Kijk wat we voor elkaar hebben gekregen. Een ieder is verrast. Door hard werken. En we gaan het doen, nog een keer. Met meer en hogere ambitie. We zien dat het land het nodig heeft. Dat we meer verantwoordelijkheid krijgen, meer op ons nemen. We gaan voor die 28 zetels.”

Volledig bestuur 

Chan Santokhi -Voorzitter, Glenn Oehlers, Urmila Ramlagansing, Asis Gajadien, Stanley Dijksteel, Dew Sharman (ondervoorzitters). G. Kandhai – 1e secretaris, P. Sewdien-1e penningmeester, M.Jogi – 2e secretaris, Ch. Gajadien – 3e secretaris, R. Wang – 2e penningmeester en de leden; N. Jhakry, H. Ramdien, Ch. Bansi, P. Baldew, J. Sawirjo, R. Gambier R, K. Thakoer, Sh. Boedhoe, P. Antonius, A. Roosveld, H. Aviankoi, J. Lewis, S. Ratling, S. Moertabat. 

error: Kopiëren mag niet!