Kids Historische Binnenstadtour door Packed & Ready Travel

Packed & Ready Travel is onlangs gestart met een ‘Kids Historische Binnenstadtour’. Deze tour is speciaal bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 15 jaar. 

Alantee Dillen, stagiaire van het bedrijf, geeft in een reactie tegenover Dagblad Suriname aan, dat het bedrijf op het idee is gekomen om de historische kidstour te organiseren, omdat de Surinaamse jongeren zeer weinig weten over de historie van de binnenstad van Paramaribo. “Het is gebleken dat er geen historische binnenstad tour werd georganiseerd voor jongeren door andere tourbedrijven, vandaar dat wij het initiatief hebben genomen om dit te organiseren.”

De historische binnenstad tour duurt ongeveer 3.5 uur. De kinderen krijgen tijdens zo’n kidstour voldoende informatie over de historie van gebouwen, pleinen, monumenten, straten en buurten in de binnenstad van Paramaribo. Ook worden er spelletjes en liederen van vroeger aangeleerd. 

Per keer kunnen maximaal 22 kinderen zich opgeven. De eerste historische kidstour werd op 14 mei gehouden en is succesvol verlopen, zegt Alantee.

De volgende kidstours zijn gepland op 6 juni, 23 juli, 13 augustus, 3 september en 16 september. Voor alle data tot en met 16 september zijn er al registraties binnen.

SK

error: Kopiëren mag niet!