Zelfredzaamheid een kenmerk in hedendaagse samenleving

Dat de overheid zich inzet om grote projecten tot stand te brengen is bekend bij velen. Niet iedere burger wacht tot het moment dat er iets wordt gegaan vanuit de overheid. Ze nemen nu op eigen benen de nodige stappen om vorderingen te kunnen merken.

Districtscommissariaat Kabalebo pakt straten aan

Ambtenaren van het Kabalebo-gebied hebben aan de bermen langs de wegen gewerkt ter voorkoming dat de bermen onder wied komen te staan. De Buitendienst van het districtscommissariaat heeft ervoor gezorgd, dat de bermen netjes schoongemaakt zijn geworden. Dit ter voorkoming van andere problemen, zoals smallere straten die bij een begroeide berm erbij komen kijken.

Bevolking is nu echt zelfredzaam

De burgers zitten aldus een burger zelf niet meer te wachten op welke projecten de overheid kan realiseren. Ze proberen met man en macht de buurten schoon te houden.  “Het wieden van gras kost geen geld”, zegt Roy. Hij is zich ervan bewust, dat niemand in deze tijd iets gratis voor iemand anders wil doen, maar zegt dat de voordelen soms bij beide partijen te merken zijn.

Het is leuk om te zien, dat de commissariaten van verschillende ressorten en districten een startsein geven om het goede werk voort te zetten. Vanuit de kant van het commissariaat Kabalebo in het plan Apoera wordt daarom ook een beroep gedaan op de bevolking om hun bermen schoon te houden.

GW

error: Kopiëren mag niet!