Shabier Ishaak Uitvaartsoord na 10 jaar voorzien van elektriciteit

President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk hebben donderdag 26 mei de officiële ingebruikname van de aansluiting op het elektriciteitsnet verricht in het Shabier Ishaak Uitvaartsoord. De delegatie werd verwelkomd door de districtscommissaris van Saramacca Sherin Bansi-Durga en de voorzitter van de Nationaal Stichting Uitvaartoorden Suriname (NSUS), Robby Gadjradj. Onder de aanwezigen waren onder andere de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) Parmanand Sewdien, directeur van de NV Energie Bedrijven Suriname Marcel Eyndhoven en VHP-Assembleelid Reshma Mangre.

Het staatshoofd toonde zich zeer ingenomen met de invitatie van het uitvaartsoord. President Santokhi gaf aan, dat dit veel meer betekent, “omdat initiatieven als deze onze taak om te helpen bij de ontwikkeling van onze natie vervullen.” Met het aanmaken van de lichten van de bijeenkomstzaal van het uitvaartsoord heeft het staatshoofd symbolisch de aansluiting op het elektriciteitsnet verricht.

Sherin Bansi-Durga zei in haar toespraak, dat de aansluiting op het elektriciteitsnet voor het Shabier Ishaak Uitvaartsoord van eminent belang is, omdat er voor de toekomst plannen zijn gemaakt om een mortuarium met vrieskamers neer te zetten. Dit was ook de droom van de toenmalige voorzitter Shabier Ishaak. Dit betekent, dat het complex binnenkort voorzien zal worden van een eigen opslagruimte. 

Vicepresident Ronnie Brunswijk gaf tijdens zijn toespraak aan, dat deze dag een bijzondere dag was, omdat de regering Santokhi-Brunswijk een taak heeft vervuld op Uitkijk, Saramacca. De volgende stap waarvoor de vicepresident zich sterk maakt is het asfalteringsproces van de weg die leidt naar het oord.

Zo’n 10 jaren zat het Shabier Ishaaks Uitvaartsoord Uitkijk zonder stroom, daarom heeft de voorzitter een beroep op de overheid gedaan om de plek te voorzien van elektriciteit. Hij heeft in zijn toespraak de problemen waarmee zij te kampen hebben aan de president voorgelegd en gevraagd naar ondersteuning om te werken aan de verdere ontwikkeling van het uitvaartsoord.

error: Kopiëren mag niet!