Registratie bouwkavels voor leerkrachten vlot verlopen

Tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee, vorig week, heeft het VHP-Assembleelid Reshma Mangre gepleit, dat ook leraren in aanmerking moeten komen voor bouwkavels. De minister van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB), Dinotha Vorswijk, reageerde positief hierop en gaf aan, dat leerkrachten die nog niet in het bezit zijn van een (bouw) perceel een aanvraag hiertoe konden doen.

De leerkrachten konden zich van 20 tot en met 25 mei laten registeren bij het BvL/ALS (Bond van Leraren/Alliantie van Leerkrachten in Suriname) centrum.

Reshma Mangre zegt in een reactie tegenover Dagblad Suriname, dat de registratie vlot is verlopen. Ook de leerkrachten uit de verre districten Nickerie, Coronie, Marowijne en Sipaliwini hebben zich geregistreerd. De registratie was bedoeld voor zowel de leden als niet-leden van de BvL/ALS. Ongeveer 4.000 leerkrachten hebben zich laten registreren. Een groot aantal leerkrachten heeft zich ook online geregistreerd.

“De screening zal geschieden door de minister van GBB. Het is de bedoeling dat de leerkrachten die niet over een bouwkavel beschikken in aanmerking komen voor een. De bond rekent op de ondersteuning van de minister van GBB”, aldus Mangre.

SK

error: Kopiëren mag niet!