Obed Kanapé stelt volmondig door politieke connecties aan grond te zijn gekomen

Noemt niet eigen handelen, maar gebrek wagens grondinspecteurs probleem

Assembleeleden Obed Kanapé (ABOP-fractieleider) en fractiegenoot Edgar Sampie hebben onlangs terreinen toegewezen gekregen van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer. Kanapé ging er zo ver om in gesprek met Maisha Neus, van D-Tv, toe te geven door politieke connecties aan het stuk te zijn gekomen.

De jonge parlementariër hield vol, dat hij niets verkeerds heeft gedaan en onderdeel is van het jarenlange gebeuren. Hij noemde de publicatie van de toewijzing een politieke zet van de tegenstander.

Noemenswaardig is dat VHP’ers Cedric van Samson en Kishan Ramsukul, met de ABOP in de coalitie zitten en vragen hadden gesteld. Kanapé ging op een gegeven moment zelf de confrontatie aan met mediawerkster Neus en vergelijk haar opereren bij de media als voorkeursbehandeling. Neus herhaalde de vraag of Kanapé zich voor zijn handelen schaamde. De ABOP’er stelde dat als je bepaalde netwerken niet hebt zaken niet lukken.

“Ik help iedereen”

Kanapé ging door, door aan te geven dat hij een ieder die met achterstand bij hem langskomt probeert te helpen. “Ik gebruik het netwerk om zaken aan te kaarten bij de minister.” Er is een achterstand van enorm veel tijd.

Kanapé noemde niet zijn eigen handelen, maar gebrek aan wagens voor de grondinspecteurs het probleem. De volksvertegenwoordiger zei, dat hij dit aangekaart heeft tijdens de behandeling van de begroting.

Kanapé heeft een terrein voor bebouwing en bewoning gekregen te Sabaku project. Minister Dinotha Vorswijk van Grondbeleid en Bosbeheer heeft in De Nationale Assemblee bevestigd dat dit verkavelingsproject aan de Emelie Alvaresstraat inderdaad is opgekocht door de Staat en hierdoor de kavels de status verkregen hebben van domeingrond. Er zijn intussen ruim 70.000 online aanvragen voor grond gedaan.

error: Kopiëren mag niet!