Landbouwtraining voor leerlingen OS Tourtonne school 3

Leerlingen van OS Tourtonne 3 kregen landbouwtraining van landbouwdeskundige Imro Orie. Imro Orie geeft ruim 4 jaar gratis trainingen aan landbouwers en andere geïnteresseerden. Dit is de eerste keer dat Imro Orie ervoor koos om jongeren kennis bij te brengen over goed telen. 

Imro Orie, die nu woonachtig is in Nederland, heeft enkele jaren na een bezoek aan zijn geboorteland Suriname, besloten om zijn kennis over landbouw over te dragen aan landbouwers en geïnteresseerden. Volgens zijn bevinding deed men nog steeds op de verouderde manier aan landbouw. Daarin wilde Imro verandering brengen, zodat de landbouwers niet alleen een goede oogst hebben, maar het maximale uit hetgeen zij geteeld hebben kunnen halen waarbij zij meer winst en minder verlies hebben.

De trainingen worden geheel gratis verzorgd. Imro besloot ook kinderen erbij te trekken, omdat jong geleerd oud gedaan is, zegt hij vol enthousiasme.

Het is de bedoeling van Imro om de landbouwtrainingen door het hele land te doen. “Ik heb enorm genoten van de bereidheid van de kinderen, zij waren echt leergierig. Van mij hebben ze zaadjes van verschillende planten en fruitsoorten gehad om te planten. Later dit jaar wanneer ik terugkom naar Suriname, zal ik hun verder begeleiden. Het zal echt niet bij deze training alleen blijven.”

“Mijn dank aan de directie en personeel die dit mogelijk gemaakt hebben”, aldus Imro Orie.

IS

error: Kopiëren mag niet!