‘Suriname Energy, Oil and Gas Summit’ 27-30 juni belangrijk voor lokale bedrijfsleven

De “Suriname Energy, Oil and Gas Summit” die in Suriname gehouden wordt van 27 – 30 juni geeft met name “local content”, het lokale bedrijfsleven, de kans om deel te zijn van de offshore business en invulling te geven aan het proces dat reeds gaande is in Suriname.

Staatsolie als initiatiefnemer van deze 2022 Summit, heeft al in 2021 een online/virtueel seminar georganiseerd over de op hande zijnde “oil and gas” ontwikkeling in Suriname, waarbij voornamelijk buitenlandse experts werden geïnteresseerd Suriname te zien als potentiële investering. 

Het nu voor eind juni geplande 3 daagse Seminar “SURINAME Open for Business” trekt niet alleen zo’n 100  buitenlandse experts, maar zet tevens grote nationale bedrijven op de kaart. “Delegates” betaalden bedragen van USD 750 (lokaal) en USD 1.500 (voor buitenlanders) om deel te kunnen nemen.

De “Oil and Gas Summit” zelf is al volgeboekt. Er zal een virtuele mogelijkheid zijn om alsnog online te participeren. Daarnaast wordt het hotel Torarica-Terrein omgetoverd tot een grote internationale beurs, waar lokale consultants, bedrijven en ondernemers de mogelijkheid krijgen gratis aanwezig te zijn, te netwerken en zichzelf te presenteren als potentiële partner en deel te zijn van de offshore ontwikkeling.

Eddy Frankel, Deputy Director Power Sustainable Energy van Staatsolie benadrukt dat met de organisatie van dit seminar in Suriname het grote belang voor Suriname er hierin zit: “Internationale in deze sector en aanverwante sectoren een forum te geven over Suriname, en zaken-mogelijkheden te presenteren zodat men kennis hiervan kan nemen. Anderzijds brengt dit seminar experts op “oil en gas” gebied naar Suriname, die over verschillende aspecten waaronder dus vooral “local content”, informatie krijgen.

Naast de olie zal de gasontwikkeling en gas potentieel een cruciale rol moeten gaan spelen.”

error: Kopiëren mag niet!