Motor Surveillance Dienst versterkt in kader operatie ‘Veilig Suriname’

In het kader van de operatie Veilig Suriname heeft de minister van Justitie en politie Kenneth Amoksi in samenwerking met de Motor Surveillance Dienst (MSD) onlangs zorggedragen voor enkele voorzieningen ter verbetering van de verkeershandhaving in ons land, zo meldt het Korps Politie Suriname.

Met het oog op het reduceren van zware aanrijdingen in het verkeer, zijn inmiddels 13 medewerkers onder leiding van inspecteur van politie H. Sussenbach klaar gestoomd tot motorrijder. Deze groep heeft het rijbewijs categorie A behaald en beschikt thans over de vaardigheden van het surveilleren op de motorfiets. Verder heeft de coördinator Sussenbach ervoor gezorgd, dat 20 motoren rijklaar zijn gemaakt ter verbetering van de zichtbaarheid van de politie.

Digitale snelheidsmeters

Om het probleem van het overschrijden van de maximale snelheid in het verkeer effectief te kunnen aanpakken zal het Korps Politie Suriname (KPS) binnenkort ook gebruik maken van digitale snelheidsmeters. De ter beschikbaarstelling van alcoholtesters zal niet alleen preventief moeten werken, maar zal ook een accurate alcoholgehalte na alcohol gebruik moeten weergeven.

Met dit initiatief verwacht de minister van Justitie en Politie te hebben ingespeeld op de maatschappelijke behoefte voor meer veiligheid in het verkeer.

error: Kopiëren mag niet!