Groothandelaren en standhouders Centrale Markt doneren weer groenten aan de samenleving

Op initiatief van de marktmeester van Centrale Markt in het centrum van Paramaribo, Aniel Dhanai, hebben de groothandelaren en standhouders van de Centrale Markt zich gebundeld om de samenleving tegemoet te komen.

Enkele dagen in de week staan zij een aantal zakken of bossen groenten af, bestemd om burgers te helpen die geen groenten kunnen kopen.

“Dit is iets dat de standhouders en groothandelaren al een tijdje terug deden, het is nu weer in het leven geroepen. Denkende aan de economische situatie van het land, is het moeilijk om gezond en goed te eten. Om goed eten te stimuleren, heb ik dit weer geïntroduceerd”, stelt marktmeester Aniel Dhanai in gesprek met Dagblad Suriname.

“Ook de vele oproepen van de tehuizen, dat zij de financiële middelen niet hebben om de kinderen en of bejaarden goed te eten te geven, heeft gemaakt dat ik dit weer heb geïntroduceerd. Wij willen ons nu niet alleen richten op tehuizen, maar ook op individuele huishoudens. De noden zijn steeds groter, mensen verdienen minder, om een steentje bij te dragen door een of twee keer in de week groenten te leveren aan de nodige gezinnen, zou geen probleem voor ons als initiatiefnemers moeten zijn. Wij willen echt huishoudens van verschillende buurten en wijken helpen”, aldus  Dhanai. 

IS

error: Kopiëren mag niet!