“Wij ondersteunen staatsbedrijven die steun nodig hebben”

“Maar, we verwachten wel eerst een herstructureringsplan”

President Chandrikapersad Santokhi zei woensdagochtend tijdens een regeringspersconferentie, dat de regering staatsbedrijven die steun behoeven ondersteunt. “Alleen verwachten we eerst een herstructureringsplan. Zolang er geen herstructureringsplan komt, gaat er geen financiële injectie vanuit de staat. Zo hebben we ons bacovenbedrijf FAI ondersteund met SRD 31 miljoen voor de doorstart en betaling van de salarissen.”

Het staatshoofd zei, dat ook de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) een financiële injectie heeft ontvangen van de staat. Het gaat in deze om een bedrag van twee miljoen USD. Dit bedrag is bedoeld om het bedrijf de ruimte te geven om een nieuwe start te maken, verduidelijkt de president.

Tijdens de persconferentie werd het boekwerk inzake de beleidsresultaten in verband met twee jaar regering Santokhi-Brunswijk gepresenteerd.

De regeringsleider zei verder, dat er ook fondsen beschikbaar worden gesteld voor macro-, en micro- en middelgrote ondernemingen. Deze middelen zijn bestemd om bedrijven bij te staan bij het verrichten van onderzoeken en het verlenen van technische bijstand. Ook zijn er fondsen beschikbaar zijn voor gemeenschapsprojecten. De regering is verder voornemens grootschalige financiële injecties te geven aan sociaalzwakkeren.

error: Kopiëren mag niet!