Verdachte: “Nee, ik heb die auto zijspiegel niet gedemonteerd, ik gleed uit, zocht steun bij die spiegel en toen brak die”

De 40-jarige C.D. is maandag 15 mei door de politie van het bureau Flora aangehouden vanwege de diefstal van een zijspiegel van een auto. De man deed eerder op die dag een pand aan de Ormosiastraat aan, zo bericht het Korps Politie Suriname. Daar zag hij kans een zijspiegel van een personenauto, die geparkeerd stond in een inrit, te demonteren en weg te nemen. 

Bij het plegen van de diefstal werd hij op heterdaad betrapt door de eigenaar van de auto en zijn arbeiders. Volgens verklaring van de eigenaar was hij op dat adres bezig met werkzaamheden toen hij een krakend geluid hoorde aan zijn auto. Hij zag C.D. een zijspiegel van zijn auto demonteren en wegnemen.

Toen de verdachte doorhad dat hij was betrapt, rende hij weg met de vernielde zijspiegel in zijn hand. De aangever en zijn arbeiders gingen hem achterna en hielden de verdachte aan. De man, die onder invloed van alcohol bleek te verkeren, werd overgebracht naar het politiebureau Flora, ter ontnuchtering opgehouden en op maandag 16 mei voorgeleid. 

Bij de voorgeleiding verklaarde hij dat hij op zoek was naar een “Loekoeman” en terwijl hij in de inrit liep gleed hij uit. Hierdoor zocht hij naar steun aan de zijspiegel, waardoor die is gebarsten. 

Na overleg met het Openbaar Ministerie is C.D. in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!