SLM staakt lijndienst Trinidad na 30 jaar

De SLM heeft aangekondigd dat het zijn lijndiensten tussen Paramaribo en Port-of-Spain, Trinidad, na bijna drie decennia van operaties staakt. Een Trinidadiaanse krant maakt dit bekend. Echter heeft de SLM zelf geen officiële melding aan lokale media doen uitgaan.

De Trinidad Guardian bericht:

“De woordvoerder van Surinam Airways van de bijna 60-jarige luchtvaartmaatschappij die eigendom is van de overheid stelt: “Het vertrek uit Port-of-Spain, is voor ons een moeilijke beslissing om de activiteiten naar de Trinidad-markt op te schorten na 29 jaar in dienst van de mensen van dit prachtige eiland. Ons hart is bedroefd dat we moeten scheiden van de meer dan drie decennia lange relatie met onze General Sales Agent (GSA), loyale medewerkers, toegewijde mensen, reisbureaus en autoriteiten van deze bestemming. Bedankt voor het vertrouwen en uw onschatbare steun om van ons een vertrouwde luchtvaartmaatschappij te maken. We zijn echter hoopvol dat we kunnen hervatten na het herzien van ons routenetwerk en de vloot vereisten om duurzame groei in de regio te garanderen en om in de toekomst naar tien of meer bestemmingen te blijven opereren.”

Getroffen passagiers

De luchtvaartmaatschappij voegde eraan toe dat passagiers van wie de vlucht is getroffen, worden ondergebracht bij een regeling met Caribbean Airlines Limited (CAL) en worden verzocht rechtstreeks contact op te nemen met hun reisagenten of Surinam Airways via e-mail [email protected]

Zwaar weer 

De SLM verkeert momenteel in zwaar weer. De Boeing 777-200 die binnengebracht was voor de Trans Atlantische vluchten heeft bijna geen commerciële vluchten uitgevoerd. Het regionaal verkeer wordt nu met gehuurde toestellen uitgevoerd. De SLM is op dit moment vlootloos.

Onlangs werd bekend gemaakt door de SLM, dat er een eigen toestel geïdentificeerd is. Echter worden vluchten in de regio nog steeds met ingehuurde vliegtuigen onderhouden. De vluchten naar Amsterdam worden met een ingehuurde Airbus van Air Belgium uitgevoerd. In het parlement was bij de behandeling van de begroting afgelopen week discussie over de SLM.

Volgens President Chandrikapersad Santokhi is het staatsbedrijf te redden. 

error: Kopiëren mag niet!