Kraka Brokopondo Baka

Kraka Brokopondo Baka is een initiatief van de Federatie van Surinaamse Agrariërs, FSA. Eerder kondigde Dagblad Suriname al aan, dat het initiatief in de startblokken stond om een duurzame oplossing voor de landbouwers van Brokopondo te zoeken.

De FSA ondersteunt de collega’s van Brokopondo met deze inzamelingsactie. Een speciale rekening genaamd ‘Kraka Brokopondo Baka’ bij de Surinaamse Volks Credietbank (VCB) moet welwillende landgenoten in de gelegenheid stellen om hun donaties over te maken.

Tanja Lieuw-A-Soe, de voorzitter van de FSA zegt, dat de organisatie wil werken aan verbetering van de landbouwers in het gebied. Hiervoor zijn duurzame maatregelen nodig en dat houdt in dat de agrariërs hun landbouwgronden op hoger gelegen gebieden aanleggen om verder te kunnen werken aan de voedselzekerheid.

De voedselzekerheid in Brokopondo is een belangrijke factor en de actie ‘Kraka Brokopondo Baka’ moet de landbouwers ondersteunen. De FSA is in nauw contact met granman Aboikoni en zijn team. “Speciaal hiervoor is een comité gevormd en samen wordt over de besteding van de vergaarde donaties bepaald”, vervolgt Lieuw-A-Soe. 

Brokopondo staat bekend om de verschillende landbouwgewassen die ook gretig aftrek vinden in Paramaribo. Napi en cassave zijn twee van de vele voorbeelden. Dit alles dreigt in de ‘soep’ te geraken als er geen duurzame oplossing komt. 

Over de donaties laat Lieuw-A-Soe weten, dat “iedere donatie helpt. We zijn er nog lang niet, dus wij hopen op meer donaties”.

Recente prognoses hebben voorspeld, dat de regenbuien tot augustus zullen aanhouden vandaar dat  Lieuw-A-Soe ervoor pleit om nu iets te doen en niet te wachten.

RB 

error: Kopiëren mag niet!