Klusjesman verdacht van diefstal bij werkgever na half jaar aangehouden

Klusjesman en interieurverzorger R.N. is zondag 21 mei door leden van de Recherche van Paramaribo te Carolina in het district Para voor diefstal opgespoord en aangehouden, zo meldt het Korps Politie Suriname.

Volgens het politieonderzoek heeft de verdachte ongeveer 14 jaar als klusjesman en interieurverzorger op een woonadres in het ressort Munder voor aangever R.J. gewerkt. Op de dag van het plegen van de diefstal had de werkgever hem voor het verrichten van schoonmaakwerkzaamheden in de woning, de sleutel van het huis toevertrouwd, aangezien niemand thuis was.

Kort na aankomst op zijn werkadres sloot hij de woning weer af en liet de sleutel achter bij een tante die naast zijn werkgever woont. Hij hield de tante voor dat hij een pakje sigaretten zou gaan kopen, maar keerde niet terug.

Toen de familie thuis kwam, merkte zij dat de werkzaamheden niet waren verricht. Bij verdere controle in de woning ontdekte zij dat een groot geldbedrag in SRD en in vreemd geld was weggenomen. Vanaf die dag heeft R.N. zich nooit meer bij zijn werkgever gemeld voor het verrichten van werkzaamheden. Op grond hiervan deed de benadeelde op 18 november 2021 aangifte van diefstal tegen zijn klusjesman op het politiebureau Munder. Het onderzoek in deze zaak werd direct overgedragen aan de Recherche van Paramaribo.

De rechercheurs hebben de verdachte meermalen op zijn woonadres opgespoord, doch nimmer aangetroffen. Uiteindelijk is hij na verkregen informatie op 21 mei in het district Para aangehouden.

De verdachte heeft bij de voorgeleiding een volmondige bekentenis afgelegd. Naar zijn zeggen heeft hij een deel van het gestolen geld vergokt en met de rest levensmiddelen gekocht. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!