Breaking: President Santokhi roept door wateroverlast getroffen gebied rond stuwmeer uit tot rampgebied

President Chandrikapersad Santokhi heeft woensdagochtend 25 mei formeel het gebied dat getroffen is door wateroverlast tot rampgebied uitgeroepen. Het staatshoofd gaf aan – tijdens een persconferentie over twee jaren regering Santokhi-Brunswijk – dat de aanpak nu in een andere fase zal gaan.

Hij stelt ook, dat er internationale hulp aangeroepen zal worden. Eerder heeft de president een Nationaal Crisisteam geïnstalleerd.

Het staatshoofd heeft zich na het oriëntatiebezoek aan Brokopondo het afgelopen weekend laten adviseren door een team van deskundigen over de situatie van de ondergelopen gebieden.

Het Nationaal Crisisteam valt onder de verantwoordelijkheid van het clusterteam van ministers bestaande uit de ministers van Financiën en Planning, Justitie en Politie, Defensie, Landbouw, Veeteelt en Visserij, Openbare Werken, Regionale Ontwikkeling en Sport, Sociale Zaken en Volkshuisvesting en de minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken. In het crisisteam hebben verder zitting vertegenwoordigers van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), enkele leden van De Nationale Assemblee, een jurist en ter zake relevante instanties.

Het is de bedoeling dat er per ministerie een werkgroep zal worden ingesteld. Ook zal er per district een werkgroep worden ingesteld ten behoeve van het crisisteam. Tussen het NCCR en de directeur van Financiën en Planning zullen er directe lijnen bestaan, namelijk dat gelden direct beschikbaar gesteld zullen worden op basis van de begroting en behoefte van het NCCR.

error: Kopiëren mag niet!