SLM niet in staat vakantiegelden uit te betalen aan personeel

De CEO van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, heeft dinsdag in bekendmaking van de directie het personeel laten weten, dat uitbetaling van de vakantiegelden “vooralsnog” wordt aangehouden.

Ook meldt De Haan, dat “de salarisuitbetaling over de maand mei voor of uiterlijk 30 mei zal plaatsvinden”.

Volgens de CEO staat de “cashflow” van de SLM “onder zware druk door de hoge kosten van onder andere de wet-lease overeenkomsten en de daarmee gepaard gaande hoge operationele kosten die dagelijks moeten worden betaald”.

De Haan tracht zijn bekendmaking positief af te sluiten door te stellen, dat nu een contract is getekend voor een B737-800 hij hoopt “midden juni onze eigen regionale operatie te kunnen opstarten”. “Dit zal enorm kostenbesparend zijn”, aldus de SLM-baas.

Ook stelt hij, dat het bedrijf hoopvol gestemd is “vanwege de openstelling van de grenzen en de toename van het reizend publiek”. 

PK

error: Kopiëren mag niet!