NKC Instituut gaat mee met besluit regering: minimum uurloon SRD 20

Nancy Nathoenie, algemeen directrice van het NKC Instituut (zie foto), zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat het heel goed gaat met het instituut. Er komen steeds nieuwe inschrijvingen binnen. Maar, ook gaat het prima met het onderwijs op het instituut. De medewerkers verrichten goed werk, zegt Nathoenie. 

Nathoenie geeft aan, dat zij mee wil gaan met het besluit van de regering en heeft daarom besloten om per juni een minimum uurloon van SRD 20 te hanteren. Momenteel krijgen de medewerkers een salaris tussen de SRD 2.000 en SRD 4.000. Op basis van een minimum uurloon van SRD 20, zullen de medewerkers SRD 3.200 ontvangen (berekening: 8 werkuren × SRD 20= SRD 160/SRD 160 × 20 werkdagen = SRD 3.200). De salariëring zal per eind juni tussen de SRD 3.000 en 5.000 bedragen.

“Het NKC hoopt hiermee een voorbeeld te zijn voor de samenleving en het bedrijfsleven, om te tonen dat medewerkers ook belangrijk zijn. Ondanks de slechte situatie in het land, willen we onze medewerkers niet in de steek laten”, aldus Nathoenie.

Naast het salaris, worden de medewerkers iedere maand ondersteund met een levensmiddelenpakket. Nathoenie geeft aan, dat zij dit zal blijven continueren.

SK

error: Kopiëren mag niet!