Kinder- en bejaardentehuizen getrakteerd te Torarica en Shadien

Een familie uit Den Haag, Nederland, voert elk jaar sociale projecten uit in Suriname. Diverse instellingen, tehuizen en behoeftige personen worden bedacht met honderden levensmiddelenpakketten, tuingereedschappen, voeding enz. Dit keer hebben ze iets bijzonders georganiseerd.

Ongeveer 150 kinderen van het Lotjeshuis, Huize Campagne, Kinderhuis Samuel, Hoop voor Kinderen en Nos Casitas hebben zaterdag 21 mei een hele leuke middag gehad in Torarica. De achtertuin en de bankethal werden omgetoverd tot een unieke plek met kinderspelen, schminken, clowns, goochelaars, een dj, popcorn, suikerspin, lekker eten, bewegen en dansen. Het werd een leuke en chique aangeklede middag voor deze kindertehuizen. 

Vele van de kinderen hadden gehoord over Hotel Torarica, maar het nog nooit bezocht; precies dat was mede het doel van de familie. Ouderen- en bejaardentehuizen kregen zondag 22 mei een swinging lunch-plus aangeboden te Shadien aan de Anton Dragtenweg. Hierbij waren aanwezig 150 seniorenburgers van het Emmahuis, Huize Ashiana, Para Relax, Fatima Oord en Huize Margriet. Met lekker eten, attracties werd dansend op de tonen van een Kasekoband onder leiding van Cooman deze middag afgesloten.  

OHM dankt de families Farid en Fazia Habib en Mohamed Ajoeb uit Nederland voor hun frequente donaties aan weeskinderen, bejaarden en sociaal-zwakkeren. Ook met hun ondersteuning van de gedachte van geef een hengelstok (tuingereedschappen) in plaats vab vis zodat armen duurzaam zelf in hun levensonderhoud voorzien.

Stg. Organisatie Hindoe Media

error: Kopiëren mag niet!