Kritiek op zelfs apintidrum voor president

Zelfs op het geven van een apintidrum door de lokale gemeenschap in Brokopondo aan president Chan Santokhi werd afgelopen weekend kritiek geuit. Op social media stelden enkelen de gift in twijfel.

“Hoe en waarom geven wij een presentje, een Apintidrum, aan de president? Wat heeft de president, de regering concreet gedaan om de marrons die daar in noodtoestand verkeren tegemoet te komen”, was er te lezen.

Men vroeg zich af wat er veranderd is door de bezoeken van de hoogwaardigheidsbekleders aan de onder water gelopen gebieden. De polarisatie omtrent de situatie in het binnenland zet zich voort. Dit terwijl zowel president Santokhi alsook vicepresident Ronnie Brunswijk in het parlement hebben gevraagd om geen politiek te bedrijven met het nood waarin bewoners rond het stuwmeer zich bevinden.

De president, vicepresident en enkele ministers werden afgelopen weekend met gepast respect onthaald in Brokopondo Centrum. Daarbij kreeg de president van lokale bewoners een gift in de vorm van een apintidrum. 

Negativiteit

De minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) Albert Ramdin gaf eerder aan, het gedrag van een deel van de samenleving niet gepast te vinden.

“De negativiteit is zodanig ingeburgerd mede door social media. We moeten die discussie hebben. Wat voor Suriname willen wij? De normen en waarden schijnen zoek te zijn. We moeten kunnen praten zonder uit te schelden en zonder aantijging die geen onderbouwing hebben. We zijn niet alleen op de wereld”, stelde Ramdin. “Er wordt gekeken naar ons. We moeten kunnen praten als Surinamers.”

error: Kopiëren mag niet!