Het Jonge Paard blij met verloop toernooi in kader 50-jarig bestaan

Schaakvereniging Het Jonge Paard heeft op afgelopen zaterdag, 21 mei, haar 50-jarig bestaan gevierd door een blitz- en beginnerstoernooi te houden. Dit toernooi was open voor elke schaker, jong en oud. Aan dit toernooi hebben ook schakers van andere verenigingen meegedaan, waaronder Caïssa, CSV, Rukhmania en SCW. In totaal hebben 57 schakers deelgenomen aan het toernooi.

In de blitz klasse waren er 37 deelnemers, waarin zij 7 rondes hebben gespeeld met elk 5 minuten op de klok. In deze klasse werd Virgil Kartodikromo ongeslagen kampioen na een beslissende partij te hebben gewonnen tegen Shiva Kalka. Hierdoor eindigde Shiva Kalka op de 2e plaats met 6 punten uit 7 wedstrijden. In totaal waren er 7 schakers die 5 punten uit 7 wedstrijden hebben gescoord.

Na tie-break te hebben toegepast eindigde Victoria Kaslan op de 3e plaats.

Tot de beste u-14 en beste u-20 werden respectievelijk uitgeroepen Yannick Kartodikromo en Catherine Kaslan. Voor de beste dames prijs kwamen Reyna Frijde en Alexandra Kaslan aanbod, maar na een tie-break werd Reyna Frijde uitgeroepen tot de beste dame.

In de beginners klasse waren er in totaal 20 deelnemers. In deze klasse hebben zij 5 rondes gespeeld, initieel zonder klok. Na 10 minuten werd een klok ingezet met 5 minuten per persoon. In deze klasse werd Ravish Ramesar ongeslagen kampioen. Voor de 2e en 3e plaats eindigde Ezechiël Sloote en Jayson Tse elk met 4 punten uit 5 wedstrijden. Na tie-break te hebben toegepast eindigde Ezechiël Sloote op de 2e plaats en Jayson Tse op de 3e plaats.

Tot de beste u-10 en u-14 werden respectievelijk uitgeroepen Dhruv Jagesar en Keshawn Modiwirijo met elk 3 punten.

Shamille Verdies werd met 3,5 punten de beste u-20 speler van de beginners klasse. Tot de beste dame werd uitgeroepen Rikisha Chotkan met 3 punten.

Het bestuur van HJP was verrast met de goede opkomst en het enthousiasme van de schakers. Het toernooi verliep vlot en tussen de rondes door kregen de schakers korte pauzes om een snack en drank te nuttigen. Na verloop van het toernooi was het gezellig samenzijn met eten, drinken en vrij potjes schaken tegen elkaar.

Gezamenlijk werd “happy birthday” gezongen en een taart aangesneden. Het bestuur kijkt vol trots terug op dit mooi feestelijk moment om het 50-jarig bestaan van Het Jonge Paard te vieren. Het bestuur feliciteert alle winnaars van het HJP 50 jaar blitz- en beginnerstoernooi en bedankt alle schakers, aanwezigen, ouders en een ieder die een bijdrage heeft geleverd om dit toernooi tot een succes te maken, zo laat HJP via haar Facebookpagina.