Basistraining Gevangenzorg BT5 afgerond!

Prison Fellowship Suriname (PFS) heeft voor het eerst haar Basistraining (BT Groep 5) voor Vrijwilligers in de Gevangeniszorg in het jaar 2006 en 2007 uitgevoerd. Het doel was om vrijwilligers aan te trekken om deel te nemen aan haar activiteiten. Het is een training door Prison Fellowship International ontwikkeld, waarbij er voldoende ruimte is om het Surinaams element er aan toe te voegen. In 2017 heeft de training een naamsomdoping ondergaan: ‘Basistraining Gevangenzorg’. 

Prison Fellowship Suriname laat in een reactie weten, dat de focus niet alleen wordt gelegd op het werken met gevangenen die ingesloten zijn, maar het is uitgebreid vanuit een holistische benadering, waarbij de zorg naar het gezin ook in beeld komt. De training wordt vanuit het christelijk fundament van de organisatie gegeven, waarbij er gewerkt wordt vanuit een interkerkelijk karakter en gebouwd wordt aan een gemeenschap tussen de vrijwilligers.

“PFS gaat ervan uit, dat er gewerkt moet worden aan een stevig fundament binnen een gezin dat zich verder ontwikkelt en bijdraagt om tot een gezonde natie te komen. Het doel is om de persoonlijke omgangsvormen te ontdekken, te ontwikkelen en of toe te passen binnen de zorgverlening aan gevangenen, aan diens familie/gezin en binnen het reïntegratie traject.” 

De organisatie geeft aan, dat de leiding van het Korps Penitentiaire Ambtenaren, steeds weer haar medewerking heeft verleend om invulling te geven aan deze training. Tijdens de training is veel gebruik gemaakt van groepsdynamica, rollenspelen en discussies.

PFS heeft met de hele versoepeling van de Covid-maatregelen eindelijk weer een groep kunnen trainen. Het is haar vijfde groep sinds 2017 met een goede opkomst van 30 deelnemers bij een registratie van 36. 

“De behoefte is groot om een levendige bijdrage te leveren binnen de zorgverlening aan, van en voor gevangenen als een actor binnen onze Surinaamse samenleving”, aldus PFS.

PFS wil eenieder bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan deze training. De organisatie gaat nog steeds voor haar motto’s: “Samen Erdoorheen, Samen Zegevieren” en “Vrede & Genoegdoening door Vergeving & Verzoening”.

SK

error: Kopiëren mag niet!