TD veilingresultaat

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft woensdag 18 mei een termijndeposito veiling met drie looptijden onder de algemene banken gehouden. Op deze veiling heeft de CBvS een 1-weekse, 1-maandse en 3-maandse TD-instrument geveild. Het totaalbedrag voor deze veiling bedroeg SRD 600 miljoen.

De algemene banken waren in de gelegenheid om biedingen te plaatsen ter waarde van SRD 200 miljoen voor respectievelijk de 1-weekse, de 1-maandse en de 3-maandse TD-instrumenten.

De algemene banken hebben in totaal SRD 286,5 miljoen geboden voor de 1-weekse TD’s, waarbij SRD 200 miljoen is toegewezen. Voor de 1-maandse TD’s hebben de algemene banken SRD 37,2 miljoen aangeboden, waarbij het OMO-volume van SRD 200 miljoen niet volledig is toegewezen. Voor de 3-maandse TD’s hebben de algemene banken SRD 119 miljoen aangeboden, waarbij het OMO-volume van SRD 200 miljoen niet volledig is toegewezen.

De gewogen gemiddelde toegewezen rente (OMO-rente) voor de 1-weekse TD is constant gebleven op 19,8%. 

Met de veiling van afgelopen woensdag is het totaal gecommitteerde rentebedrag aan de algemene banken naar SRD 641 miljoen gestegen.

SS

error: Kopiëren mag niet!