Regering praat met bonden St. Vincentius Ziekenhuis en Diakonessenhuis

De personeelsleden van het Diakonessenhuis (zie foto) en Sint Vincentius Ziekenhuis hadden zich donderdag19 mei verzameld bij De Nationale Assemblee om diverse vraagstukken aan te kaarten.

Het ziekenhuispersoneel is ontevreden, omdat cao-onderhandelingen niet afgerond kunnen worden. Het niet ontvangen van de Covid-toelage is ook een heet hangijzer. 

De medewerkers werden bij De Nationale Assemblee toegesproken door vicepresident Ronnie Brunswijk. Op zijn beurt heeft hij de nijpende vraagstukken uitvoering besproken met president Chandrikapersad Santokhi.

Het gesprek tussen Santokhi en Brunswijk heeft geleid tot een overleg tussen een clusterteam van ministers en de bonden die in beraad waren. Robby Naarendorp is de voorzitter van de personeelsbonden bij beide ziekenhuisinstellingen. Het clusterteam werd geleid door minister-ad interim van Volksgezondheid, Krishna Mathoera.

De dialoog heeft erin geresulteerd, dat binnen twee dagen een commissie bij elkaar komt bestaande uit actoren van het ministerie van Volksgezondheid, directie van de ziekenhuizen en een vertegenwoordiging van de bonden. De financiële achterstanden zullen eerst in kaart worden gebracht en vervolgens  zullen betalingsafspraken worden gemaakt.

Regering wil oplossing binnen 10 dagen

De regering heeft als streven om binnen tien dagen een volledige oplossing voor de vraagstukken te hebben.

error: Kopiëren mag niet!