Politie roept nabestaanden dodelijk verkeersslachtoffer op zich te melden

Een voetganger, van wie de personalia nog niet bekend zijn, is in de vroege ochtend van vrijdag 20 mei door een personenauto op de Ringweg Zuid aangereden. De man overleed ter plekke, zo bericht het Korps Politie Suriname ’s avonds.

Agenten van het politiebureau Centrum gingen na de melding van de aanrijding naar locatie voor onderzoek. Bij aankomst van de agenten bleek een ambulance reeds ter plaatse te zijn. Het medisch team van de ambulance liet de agenten weten, dat het slachtoffer geen teken van leven meer vertoonde. Een arts stelde officieel de dood van het verkeersslachtoffer vast.

Onderzoek wees uit dat de automobilist over de Ringweg Zuid reed, vanuit de richting van de Leo Heinemanstraat en rijdend in de richting van de Prinsessestraat. De voetganger liep op de linkerberm in dezelfde richting. Ter hoogte van de Prinsessestraat kwam de voetganger door nog onbekende redenen op de rijhelft van de auto en werd aangereden.

De automobilist verloor daarbij de controle over het stuur van de auto, kwam op de rechterberm terecht en belandde vervolgens in de langs de weg lopende Boomskreek. De 47-jarige bestuurder, die met de schrik vrij kwam, bleek onder invloed van alcohol te hebben deelgenomen aan het verkeer. Zijn rijbewijs werd door de politie meteen ingevorderd.

De man werd ter ontnuchtering overgebracht naar het politiebureau. Toen hij nuchter was is hij voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.
Het lichaam van de voetganger is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie ter obductie in beslag genomen.

Nabestaanden of zij die denken het slachtoffer te hebben gekend, worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met politiebureau Centrum.
Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!