Granman Bono Velantie brengt historisch bezoek aan vicepresident

Het groot opperhoofd der Aucaners Bono Velantie heeft donderdag 19 mei, aldus het Directoraat Volkscommunicatie van het Kabinet van de Vicepresident, “een historisch beleefdheidsbezoek” gebracht aan vicepresident Ronnie Brunswijk.

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de granman een bezoek heeft gebracht aan een stamgenoot in deze functie, in Paramaribo. De granman was vergezeld van hoofdkapitein Lesina.

Granman Velantie gaf te kennen dat dit niet zijn eerste, noch laatste bezoek zal zijn. Sinds zijn gramschap is het altijd de vicepresident geweest die een bezoek heeft gebracht aan de granman, op zijn residentie te Drietabbetje. Nu gebeurde het omgekeerde. Brunswijk vond een eer dat de granman hem een bezoek bracht.

Granman Velantie bemoedigde de vicepresident om zijn werk vooral naar eer en geweten te verrichten. “Niet iedereen zal hem daardoor als  positief ervaren.  Echter, het is een kunst om door alles heen zonder aanzien des persoon het beste van te maken. De wereld kijkt naar ons en vooral de naam van de stam moet hoog worden gehouden”, stelde granman Velantie. Brunswijk beloofde zich te zullen blijven inzetten.

Namens het Kabinet van de Vicepresident waren aanwezig juridisch adviseur Harris Manorath en de directeur van het Virectoraat Volkscommunicatie, tevens woordvoerder van de vicepresident, Humphrey Dundas. 

De granman kreeg een rondleiding op de 6e etage van het Frank Essedgebouw.

error: Kopiëren mag niet!