Bewoner Rainville wil omgeving alert maken op auto-inbraken

Een bewoner te Rainville (Paramaribo) heeft de redactie van Dagblad Suriname onlangs benaderd, met zijn verhaal over een“auto-inbraak”. 

Bewoner R.K. stond maandag 16 mei heel vroeg op, half 5 in de ochtend. Tegen die tijd maakt de bewoner zijn twee poorten, zoals gebruikelijk, open. Toen hij zijn tweede poort wilde openmaken merkte hij op, dat de “hood” van zijn pick-up openstond en vermoedde dat er ingebroken was in zijn voertuig. Hij wist niet of de dief nog in de buurt was en ging daarom terug naar binnen en haalde zijn vrouw erbij om samen te gaan kijken. Toen hij ging om zijn pick-up te inspecteren bleek dat zijn batterij (accu) meegenomen was. Middenin van het voertuig was overhoop gehaald. En bij de achterdeur (links) was de regenkap weg gehaald en op het dak van de pick-up gezet. Ook was kleingeld uit het voertuig meegenomen, ter waarde van ongeveer SRD 100. Volgens de bewoner probeerde de dief waarschijnlijk ook andere spullen mee te nemen, maar werd gestoord.

De poorten waren niet geforceerd, dus vermoed de bewoner, dat de dief over de schutting is gesprongen. De politie werd gebeld en was snel ter plaatste, waarop een aangifte werd opgenomen. De pick-up van de bewoner stond onder een tentje dat erbij gebouwd is en tevens dient als buitenkeuken. De bewoner had heel wat keukenspullen buiten staan en vreest dat de dief terugkeert om een tweede slag te slaan. 

Door middel van dit artikel, wil R.K. de buurtbewoners op het hart drukken om alert te zijn, gelet op het feit dat heel wat auto’s buiten geparkeerd staan in die omgeving. Vooralsnog heeft R.K. geen nieuwe informatie van de politie kunnen verkrijgen over het onderzoek. 

SK 

error: Kopiëren mag niet!