Arrestant (49) overlijdt in gang cellenhuis politiebureau Nieuwe Haven

De 49-jarige arrestant Mike Omzichtig is vrijdagochtend 20 mei in de gang van het cellenhuis van het politiebureau Nieuwe Haven overleden, zo meldt het Korps Politie Suriname.

Volgens de politie leed de man vermoedelijk aan een chronische ziekte en zijn gezondheidstoestand ging geruime tijd achteruit. Hij was op 21 april als verdachte van diefstal, diefstal met braak en poging tot diefstal met braak door de politie van het bureau Geyersvlijt aangehouden en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Hij werd donderdag 5 mei overgeplaatst naar het cellenhuis van het politiebureau Nieuwe Haven, waar hij zich donderdag 19 mei onwel voelde. Met een ambulance werd hij voor medische behandeling vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medisch te zijn behandeld, werd hij teruggebracht naar het cellenhuis van het politiebureau Nieuwe Haven, waar hij dus vrijdagochtend is overleden.

Een arts stelde officieel de natuurlijke dood van Mike vast. De arrestant is niet overleden ten gevolge van enige mishandeling, aldus de politie. Waaraan hij wel is overleden vermeldt de politie niet.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lichaam van Mike door de politie afgestaan aan de nabestaanden.

error: Kopiëren mag niet!