Afvalbeheer waarschuwt voor creëren illegale stortplaatsen

Onderdirecteur Jason Gummels van Afvalbeheer bij het ministerie van Openbare Werken, doet in gesprek met Dagblad Suriname een beroep op de samenleving om te stoppen met het creëren van illegale vuilstortplaatsen. Gummels deelt mee, dat er onlangs voor de zoveelste keer weer vuil, op plekken in verschillende wijken die men tot een vuilstortplaats had gemaakt, is opgeruimd.

Gummels: ”Bedrijven en mensen met privé vuil dienen hun vuil op de aangegeven dagen op een gerieflijke manier langs de weg te plaatsen, zodat het opgehaald kan worden. Burgers dienen zich te houden aan de ophaaldagen binnen hun wijk. De nonchalante handeling om vuil te dumpen waar men wil en op welke dagen men wil is hierbij ook aantrekkelijk voor zwerfhonden om er een totale puinhoop van te maken. “

“Via Afvalbeheer zal een instantie ingezet worden voor het natrekken en achterhalen van die mensen die zich hieraan schuldig maken. Het is nimmer geaccepteerd dat burgers illegale stortplaatsen creëren, die uiteindelijk resulteren in een onhygiënische buurt. “

“Aan burgers wordt gevraagd om te letten op hun buurt, gezamenlijk zorgdragen voor een hygiënisch buurt.“

“Burgers mogen ten alle tijden voor klachten bellen met de Klachtenlijn 462445 en WhatsAppen met het nummer 8612123. Men mag Afvalbeheer ook contacten bij het signaleren van illegale afvaldumpers en stortplaatsen. Bewijsmateriaal van degene die zich hieraan schuldig maken, mag ook erbij”, stelt Gummels. 

IS

error: Kopiëren mag niet!