Zeepcursus voor drop-outs

Bianca Hoepel, eigenares van Bibi’s Products, wil teruggeven aan de samenleving en in het bijzonder aan kinderen die vroegtijdig de school hebben verlaten. Kinderen vanaf vijftien jaar krijgen de kans om op een positieve manier een ommekeer te brengen in hun leven.

Bianca, die al officieel zeven jaar zeepsoorten op een biologische wijze maakt, vond het belangrijk een methode te zoeken om de kinderen van de straat te houden en hen te stimuleren iets nuttigs te doen met hun tijd.

“Terwijl de kinderen tijdens de cursus hun eigen zeep leren maken, is het ook een methode om van het negatieve af te blijven. Samen met enkele organisaties wil ik een helpende bieden aan deze kinderen.”

“Ik heb gepland om met 15 mensen te werken zodat er echt intensief aandacht wordt besteed aan ze. Ik kom samen met sociale instellingen deze jongeren tegemoet, zodat zij voor de cursus een veel minder bedrag betalen dan het in feite kost. Ik zal dit moeten doen, omdat de producten die ik gebruik om de zeep te maken, uit het buitenland worden gehaald, wat best prijzig is. Na afronding van de cursus hoop ik dat deze kinderen de kennis die zij hebben meegekregen nuttig zullen gebruiken. Want je kan er wat mee verdienen of ergens een baan zoeken waar zeepsoorten worden gemaakt. Tenslotte doe ik een beroep op de verschillende sociale instellingen die geïnteresseerd zijn om samen met mij hieraan te werken. Wij moeten als volwassenen soms de eerste stap doen om deze groep kinderen te tonen dat wij er voor ze zijn, ondanks al wat hun is overkomen”, stelt Bianca Hoepel in gesprek met Dagblad Suriname.

IS

error: Kopiëren mag niet!