Jongen (21) verdacht van diefstal met geweld in Wanica en Kwatta

De 21-jarige vreemdeling J.D. die ervan verdacht wordt zich schuldig te hebben gemaakt aan twee afzonderlijke zaken van diefstal met geweld, is na bekomen informatie en goed speurwerk door leden van het RBTM (Regio Bijstand Team Midden) woensdag 11 mei in de Prim Ramwadhdoebeweg opgespoord en aangehouden. Dit meldt de politie donderdagavond 19 mei.

Uit het voorlopige politieonderzoek kwam naar voren dat twee personen aangifte tegen deze verdachte hebben gedaan. Het eerste slachtoffer had op zondag 27 februari aangifte gedaan op het politiebureau Kwatta van diefstal met geweldpleging en medeplichtigheid, dan wel mededaderschap aan diefstal met geweldpleging. Volgens deze aangever is J.D. vermoedelijk ook betrokken geweest bij deze diefstal. De verdachten mishandelden hem en onder bedreiging van twee scherpe voorwerpen werd de aangever beroofd van een groot geldbedrag in SRD. De verdachten lieten hem gekneveld achter.

Het tweede slachtoffer had op woensdag 13 april aangifte gedaan op het politiebureau Leiding van poging tot diefstal met geweldpleging. Met een gasbukspistool heeft J.D. op een woonadres in het district Wanica getracht de bewoners op dat adres te beroven. Bij het zien van de verdachte lukte het de bewoners zich in de woning terug te trekken en de deur op slot te doen.

De politie had in deze zaak eerder twee andere jongemannen aangehouden. Het tweetal werd voorgeleid, maar aangezien zij niets te maken hadden met deze diefstal werden zij na te zijn verhoord, heengezonden.

Door de verschillende verhoren die zijn afgenomen en veilig gestelde beelden kwam de verdachte J.D. in beeld. Na zijn aanhouding werd hij samen met het gasbukspistool overgedragen aan de Recherche van Regio Midden. Hij heeft bekend betrokken te zijn bij de diefstal op het woonadres in het district Wanica. Maar, hij ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan de roofoverval in het ressort Kwatta.

De verdachte werd na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Het is niet uitgesloten dat er in de zaak Kwatta nog meer aanhoudingen zullen worden verricht.

error: Kopiëren mag niet!