Putri Jawa Suriname contest aangekondigd, inschrijvingen opengesteld

De Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie (VHJI) heeft het initiatief genomen om een  Putri Jawa Suriname contest te organiseren. Putri Jawa Suriname contest heeft een culturele basis. Dagblad Suriname verneemt van het lid van het Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie (VHJI) Sylvani Munshi-Kasanpawiro, dat Putri Jawa letterlijk vertaald betekent een jonge Javaanse dame.

De organisatie geeft dames tussen de 17 en 25 jaar de gelegenheid om zich aan te melden en deel te nemen aan de Putri Jawa Suriname contest. De inschrijvingen zijn opengesteld. De Surinaamse dames mogen zich registreren via de link https://forms.gle/NhiYd2E8nqBwhPde6 en ze kunnen ook terecht bij de verschillende VHJI regio afdelingen voor informatie en registratie. Deelname aan de selectieronde kan tot uiterlijk 28 mei tot en met 09:00 uur te Sana Budaya. Deelnemers kunnen dan ter plekke (alsnog) een registratieformulier invullen als dat nog niet is geschied via de hiervoor vermelde link.

De VHJI heeft als doelstelling om met de Putri Jawa Suriname contest een platform te bieden aan jonge dames, om zich op een positieve manier te presenteren aan de Surinaamse gemeenschap.

Putri Jawa Suriname moet de saamhorigheid en waarden van de Javaanse cultuur uitdragen en in het bijzonder de belangrijke rol die vrouwen vervullen in het sociaal bewustzijn, de creatieve industrie, het milieu, onderwijs en sectoren die een grote bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de Surinaamse samenleving. Het geheel wordt voor de tweede keer georganiseerd en zeker na 20 jaar. 

De organisatie is in februari van start gegaan met de voorbereidingen. Sylvani Munshi-Kasanpawiro, tevens de 1ste Mrs. Grand Suriname, is belast met glamour en looptechniek onder de contestanten en een ander team zorg voor het cultureel gedeelte. Op 28 mei zal de selectieronde worden gehouden en zullen 12 contestanten strijden voor de titel Putri Jawa Suriname. Na de selectieronde moeten de deelneemsters nog de introductie ronde, talenten ronde, Saron ronde en de vragenronde doormaken. De finale staat gepland voor september dit jaar. De winnares van Putri Jawa Suriname zal naar huis gaan met een geldbedrag en andere prijzen. 

(Foto: Mrs Grand Suriname, Sylvani Munshi-Kasanpawiro)

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!