Cannes XR gaat in première van AR Rahman’s regiedebuutfilm ‘Le Musk’

Het regiedebuut van de gevierde muziekcomponist-zanger AR Rahman ‘Le Musk’ is helemaal klaar om zijn wereldpremière te beleven tijdens het Cannes XR-programma van de filmmarkt van Cannes, een speciaal programma voor immersieve technologieën en cinematografische inhoud.

Volgens Variety is de 36 minuten durende film aangekondigd als een filmische zintuiglijke ervaring met virtual reality, waarbij beweging, muziek en geur in het verhaal zijn geïntegreerd.

Het verhaal van ‘Le Musk’ is ontwikkeld door Rehman naar een origineel idee van zijn vrouw Saira en de plot van de film volgt erfgename en muzikant Juliet Merdinian, die, 20 jaar sinds ze wees was, op zoek gaat naar de mannen die haar lot veranderden met één krachtige herinnering – die van hun geur, meldde de outlet.

Rehman en zijn vrouw hebben een gedeelde liefde voor parfum en wilden daarom geur integreren als een verhalend middel in immersieve cinema. “Aroma en muziek brengen samen warme herinneringen voor het publiek”, zei Rahman, volgens Variety.

De cast bestaat uit Nora Arnezeder en Guy Burnet in hoofdrollen, naast Munirih Grace en Mariam Zohrabyan. Naast het componeren van de muziek, heeft Rahman de film geregisseerd naar een scenario van Gurachi Phoenix.

error: Kopiëren mag niet!