“…Mijn dank… voor ontvangst van het boek… Gedichten en Muziek van Simson…“

Het was zeer zeker een andere wijze van presentatie van zijn nieuwste boek. In een aflevering van het radioprogramma The Happy Family Show, dat gepresenteerd wordt door Anne-Marie Sanches, heeft onlangs de veelzijdige kunstenaar Waldy Simson informatie verstrekt over zijn nieuwste boek dat de titel Gedichten en Muziek van Simson draagt.

Uit de informatie kan zonder meer worden opgemaakt, dat het om een boek gaat met een divers karakter. Aruba, Nederland, Suriname, Zuid-Afrika, België, Jamaica en Bonaire zijn van die landen en eilanden waar Simson de teksten, gedichten, muziek en portretten, waarvan er afbeeldingen zijn opgenomen in het boek, heeft aangemaakt. Ook bijzonder is, dat Simson bij het schrijven van het boek gebruik heeft gemaakt van het Nederlands, het Sranantongo en het Papiaments, zoals dat op Aruba wordt gebruikt.

In het laatste deel van het interview, dat Simson heeft afgestaan aan Anne-Marie, werd een gesigneerd exemplaar van Gedichten en Muziek van Simson overhandigd aan Sanches. Van de gemaakte foto’s van de overhandiging van het boek werd één geplaatst op social media. Voor de vele en hartverwarmende reacties op de verschijning van Gedichten en Muziek van Simson bedankt Waldy Simson, vanuit de grond van zijn hart … een ieder … !!!

De eerste publicatie uit Gedichten en Muziek van Simson is het hieronder opgenomen gedicht met als titel Jurio. Het is geschreven op basis van inspiratie van al het plezierige dat bij een vader teweeg gebracht kan worden rond de verjaardag van zijn eniggeboren zoon en kind. Bron van inspiratie voor de kunstenaar is in deze geweest Jurio Guiseppe Simson, die op 14 mei 1993 geboren is in Amsterdam. Waldy Simson hoopt dit gedicht ooit met medewerking van Henny Panka en de overige leden van de muziekformatie NAKS Kaseko Loco te zullen bewerken tot klinkende muziek waarvan Jurio en de rest van de wereld zullen mogen genieten … !!!

Voor nadere informatie rond het boek Gedichten en Muziek van Simson kan men contact maken met Waldy Simson.

Jurio

Mi e prey gi yu

wan prisiri kawina poku

mi e prey gi yu nanga mi ati

fu tya prisiri

 fu tya moy momenti

na ini yu dey na sa mi wani fu du

Nanga mi sten

sosrefi mi dron tu nanga bangi

sekseki ooktu tu

ala kon na wan den yepi mi prey a poku

so moy gi yu

fu yu kan  firi bun

Na yu dey tide

na yu dey pasa yu dey so moy

koloku

ala bun di nomo kande mi e winsi yu

Masra Gado sosrefi tu

musu kibri yu

Hip hip hip, hip hip hure

mi e singi

hip hip hip, hip hip hure

fu di yu tapu wan yari tide ayen

mi e fristeri yu nanga a bigi dey

Waldy Simson

Uit het boek: Gedichten en Muziek van Simson    

error: Kopiëren mag niet!