Autodief (37) aangehouden in J.S. Lawtonlaan

De 37-jarige R.S. is vrijdagmiddag 13 mei na verkregen informatie door leden van het RBTM (Regio Bijstand Team Midden) in een door hem gestolen auto in de J.S. Lawtonlaan te Paramaribo opgespoord en aangehouden. De eigenaar van de auto had donderdagavond 12 mei aangifte van diefstal van zijn auto gedaan op het politiebureau Santo Dorp.

Uit het voorlopige politieonderzoek kwam naar voren, dat de eigenaar zijn auto langs de weg op de zuidelijke berm tegenover een winkelpand op een adres in het district Wanica had geparkeerd. Hij ging vervolgens naar winkel om goederen te kopen, maar deed zijn auto niet op slot.

“Waarom rij je in volle vaart voorbij je huis?”

Op een gegeven moment werd hij door zijn huisgenoten gebeld die hem vroegen waarom hij met volle vaart voorbij zijn woning reed. Op dat moment ontdekte de man, dat zijn auto was verdwenen en deed direct aangifte.

De leden van het RBTM werkten de verkregen informatie uit en signaleerden de verdachte met het gestolen voertuig in de J.S. Lawtonlaan en sloegen hem in de boeien.

Samen met het voertuig werd de verdachte overgedragen aan de politie van Santo Dorp. Hij werd voorgeleid en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De auto zal na het onderzoek worden afgestaan aan de eigenaar.

error: Kopiëren mag niet!