Kapitein Manniesing houdt motivatiesessies voor leerlingen en studenten

Kapitein Shyam Manniesingh is werkzaam bij de afdeling Civiel Militaire Relaties van het Nationaal Leger en heeft sinds 2016 motivatiesessies op meer dan 100 scholen in Suriname verzorgd op verschillende niveaus. Op 11 mei heeft Manniesingh O.S Drambrandersgracht bezocht en op 13 mei de studenten van het 3-jarige HAVO aan de Coppenamestraat. 

Respectloosgedrag heeft nadelige gevolgen.

Op O.S Drambrandersgracht heeft Manniesingh het onderwerp “respectloos gedrag heeft nadelige gevolgen” onder de aandacht van de leerlingen gebracht. “Er is voor dit onderwerp gekozen daar de kinderen elkaar beledigen en niet naar de juffrouw luisteren”, zegt de kapitein aan Dagblad Suriname. 

De gevolgen van respectloos gedrag zijn onder andere een gebrek aan toekomstperspectief op latere leeftijd. “Met een slechte attitude kom je nergens in dienst.” Een ander gevolg is sociaal isolement. “Iemand die constant bezig is uit te schelden en collega’s belachelijk maakt, gaat heel moeilijk kunnen netwerken.” 

Manniesingh stelt dat de kinderen moeten stoppen met het maken van ruzie onderling en zich moeten focussen op hun studie. Zeker omdat leerkrachten zich tot het uiterste inzetten. “Heel wat films zijn banaal en extreem. De jeugd krijgt een verkeerd beeld voorgeschoteld en dat leidt tot problemen.”

De leerlingen hebben tijdens deze motivatiesessie aandachtig geluisterd en beloofd dat ze voortaan gehoorzaam zullen zijn.

Voor de volhouder is geen weg onbegaanbaar

Op het 3-jarige HAVO, heeft Manniesingh het onderwerp “Voor de volhouder is geen weg onbegaanbaar” besproken. 

“De wijze waarop we denken beïnvloedt ons gedrag en taalgebruik. Iemand die optimistisch, vastberaden en toegewijd is heeft meer kans op succes dan een pessimist. We hebben gemiddeld 60.000 gedachten per dag. Als iemand overwegend negatieve gedachten heeft, gaat dat zich ook uiten. Het voornaamste doel in ons land moet zijn om elkaar te helpen en het land op te bouwen. We moeten niet destructief zijn”, zegt Manniesingh.

De kapitein stelt dat het beschamend is om te zien hoe kinderen na school vechten. De tekenen van maatschappelijk verval worden met afschuw gadegeslagen. Hij vindt het daarom belangrijk dat studenten reflecteren op hun gedrag. Tevens worden zij gemotiveerd om hun best te doen.

SK

error: Kopiëren mag niet!