Hendrikschool een van de oudste MULO-scholen krijgt renovatiebeurt

De Hendrikschool is een MULO-school die niet meer is weg te denken binnen de Surinaamse samenleving. De school behoort tot een van de oudste MULO-scholen in Suriname, bevindt zich aan de Henck Arronstraat in Paramaribo en telt momenteel 252 leerlingen.

De openbare school werd opgericht op initiatief van dokter Herman Benjamin. De school werd geopend door gouverneur Hendrik Jan Smidt op 8 november 1887. De Hendrikschool bestaat dit jaar 135 jaar.

Dit gebouw is onderdeel van de historische binnenstad van Paramaribo, die sinds 2002 door UNESCO aan de Werelderfgoedlijst is toegevoegd. Enkele bekenden die op de school hebben gezeten zijn dokter Sophie Redmond, gouverneur en eerste president van Suriname Johan Ferrier en Erwin de Vries. De gebouwen van de Hendrikschool verkeren reeds enige jaren in zeer slechte staat. Digicel Suriname N.V. heeft een helpende hand toegereikt aan deze school zodat het gerenoveerd kan worden.

Digicel Suriname N.V. heeft afgelopen week een contract getekend met aannemingsbedrijf Balwant-Gir om twee gebouwen en het vooraanzicht van de Hendrikschool te renoveren. Het telecombedrijf is van mening, dat zij als goede buren zich verplicht voelen om de school te helpen met financiën voor de renovatie uitgaven. Digicel zal aan de renovatie van de Hendrikschool USD 100.000 besteden en volgens planning zullen de nieuwe klaslokalen eind juni 2022 worden opgeleverd. 

Waarnemend directrice Melitia Dahlberg zegt in een interview, dat directie, personeel en leerlingen hun waardering uitspreken aan Digicel, dat zij op eigen initiatief naar de school heeft omgekeken. “Wij zijn Digicel zeer erkentelijk voor de enorme bijdrage die ze zullen leveren aan de renovatie van de school. Wij zullen binnenkort in een veilige, kindvriendelijke omgeving lessen kunnen verzorgen en volgen. Wij kijken vol enthousiasme uit naar de herstelwerkzaamheden”, zegt Melitia Dahlberg.

IS

error: Kopiëren mag niet!