Bouwprogramma MinOWC verloopt goed

Tijdens de begrotingsbehandeling donderdag 12 mei, ging de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens, in op vragen over het bouwprogramma van het ministerie. Levens gaf onder andere aan, dat de VOS-school te Brokopondo in samenwerking met het goudmijnbedrijf IAmGold wordt gebouwd. De bouw van de school wordt door het Canadese bedrijf gefinancierd. De samenwerking verloopt goed, zei Levens.

In Brokopondo zullen 6 scholen gerenoveerd worden en in Para 1 school. Wat betreft de nieuwe scholen te Amatopo en Coeroeni en de 8 leerkrachten containerwoningen in het zuiden, zei de minister, dat het uitstekend verloopt. 

De minister deelde verder mee, dat het ministerie 39 praktijklokalen heeft opgeleverd met nieuw equipment. Het gaat hierbij om 12 LBO-scholen in de districten Marowijne, Commewijne, Paramaribo, Wanica, Saramacca en Nickerie. Levens zei, dat het beroepsonderwijs steeds belangrijker wordt en daarom wordt er heel veel in geïnvesteerd. 

De meest moderne scholen zijn in Para en Moengotapoe te vinden. In Para is 40 procent van de campus al opgetrokken. De campus heeft als voordeel dat leerlingen uit het binnenland niet helemaal naar de stad hoeven af te reizen. Ook komt er een internaat op het complex voor de studenten. 

Het praktijkcentrum op Atjoni is reeds afgebouwd. De inrichting zal in december 2022 plaatsvinden. Het ministerie is momenteel ook bezig met de renovatie van 110 toiletten. Dit project is voor 50 procent al uitgevoerd.

SK

error: Kopiëren mag niet!